Επιστολή αγωνίας πολίτη στον Πρωθυπουργό

SHARE:


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΤΟΥΡΟΣ

30 Ιουλίου, 2019

Προς
Κυριάκο Μητσοτάκη
Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Θέμα: ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ:

Ακόμη κι αν πρόκειται να μου κοστίσει η καταγγελία που κάνω, πρέπει να διακινδυνέψω αυτό το γράμμα, γιατί πιστεύω πως θα σώσω ζωές, και μάλιστα ζωές ανηλίκων.
Για να υποστηρίξω τον ισχυρισμό μου, συμπεριλαμβάνω φωτογραφίες:


Η καταγγελία μου αφορά την διασταύρωση της Λεωφόρου Σαλαμίνας και Σπάρτης, εκεί όπου βρίσκεται η είσοδος του 4ου Γυμνασίου Πειραιά, αν και η περιοχή θεωρείται Κερατσίνι (Β' Εκλογική Περιφέρεια).


Προστατευτικά κιγκλιδώματα έχουν αποκολληθεί από τα παραπήγματα τους και από τις δυο πλευρές του δρόμου.
Η ζημιά είναι πρόσφατη μια και αυτά τα κάγκελα φύρδην μίγδην στέκονταν ακόμη στις βάσεις τους πριν από μέρες:
Μόλις πέρασα από εκεί ξανά χτές και έχει επιπλέον προστεθεί ένα κομμάτι από προφυλακτήρα αυτοκινήτου δίπλα από τα ξηλωμένα κάγκελα.

Επομένως, οι μαθητές δεν ευθύνονται για την αποκόλληση των διαζωμάτων. Είναι οχήματα που πέφτουν επαλειμμένα πάνω τους μέχρι που τα αχρηστεύουν. Ευτυχώς που πρόκειται για κάγκελα κι όχι για ομάδα μαθητών ένα πρωινό πριν από έναρξη μαθημάτων. Προς το παρόν.

Και δεν είναι μόνο η έλλειψη προστατευτικών διαζωμάτων και η απότομη κατηφόρα που θέτουν σε κίνδυνο ζωές μαθητών, περαστικών και οδηγών. Είναι και αυτό το μάλλον αυθαίρετο και ραγισμένο υπόστεγο σε ύψος περί το 1,60cm από το κράσπεδο του αχρηστευμένου πια πεζοδρομίου:


Όσο για την διασταύρωση, αυτή διασχίζεται με κομμένη την ανάσα λόγω έλλειψης σηματοδοτών και προστατευτικών επισημάνσεων:


Από την άλλη μεριά της λεωφόρου, υπάρχει μια πινακίδα που απαγορεύει στροφές προς το αντίθετο ρεύμα, αλλά δεν είναι ορατή στους οδηγούς. Διαρκώς δίκυκλα και όχι μόνο, κάνουν παράνομη στροφή 180 μοιρών στο σημείο αυτό. Χώρια που όσοι τυχεροί καταφέρουν να επιβιβαστούν στην μεσαία νησίδα της λεωφόρου σώοι, κινδυνεύουν λόγω της ορατότητας που ελαττώνεται το καλοκαίρι γιατί κανείς δεν κλαδεύει το θυσανοειδές δέντρο που βλέπετε. Επιπλέον, ο διάδρομος της νησίδας έχει περιέλθει σε τρισάθλια κατάσταση.

Πάνω του, πεζοί κινδυνεύουν να παραπατήσουν και να βρεθούν κατάκοιτοι στην άσφαλτο στο έλεος διερχομένων τροχών. Για να δω αν πλησιάζει αυτοκίνητο από την αντίθετη κατεύθυνση, πρέπει να παίξω την ζωή μου κορόνα-γράμματα λόγω της μειωμένης ορατότητας από το δέντρο.

Μάλιστα σε μια περίπτωση, κινδύνεψα να παρασυρθώ από αστικό λεωφορείο που με προσπέρασε ξυστά με υπερβολική ταχύτητα. Όπως φαίνεται και από την θολούρα του οχήματος στην φωτογραφία, οι οδηγοί όχι μόνο δεν κόβουν ταχύτητα,
αλλά πατούν γκάζι όταν βλέπουν πεζούς να τολμούν να πατήσουν την άσφαλτο.

Υπάρχουν ορισμένες πινακίδες στην γωνία του γυμνασιακού κτηρίου, αλλά πάλι δέντρα τις επισκιάζουν, διαφημιστικά αυτοκόλλητα τις καλύπτουν και έχουν ξεθωριάσει από το χρόνο. Είναι δίκαιο να εντοπιστούν οι διαφημιζόμενοι που επιλέγουν αυτό τον τρόπο προβολής και να πληρώσουν νόμιμα πρόστιμα για καταστροφή πινακίδων.
Όσο κι αν φαίνεται απίθανο, η παρακείμενη φωτογραφία της Γκουγκλ του 2014 δείχνει τις πινακίδες σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι είναι σήμερα:


Πέραν τούτου, πάνω στην λεωφόρο, τοποθετούνται και κάδοι απορριμάτων που πάλι εμποδίζουν το ορατό πεδίο των οδηγών. Ακόμη κι αν το γυμνάσιο χρησιμοποιεί εποχιακούς βοηθούς για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, βελτιώσεις στην διασταύρωση είναι άμεσα απαραίτητες.

Και άλλες παγίδες καραδοκούν δίπλα από το γυμνάσιο, όπως για παράδειγμα ένα μισογκρεμισμένο μπαλκόνι από το οποίο αιωρούνται τούβλα και μπάζα πάνω από τα κεφάλια περαστικών σαν Δαμόκλεια σπαθιά:


Ο μόνος κίνδυνος που λείπει από το σημείο είναι μια καρμανιόλα, η οποία θα αποσκοπούσε στο να προειδοποιεί τους περαστικούς πως η παρουσία τους στο σημείο ενδέχεται να αποβεί μοιραία.

Στέλνω την επιστολή μου σε αρμόδιους και σε ΜΜΕ για να επισημάνω το πρόβλημα προτού να επέλθει το τραγικό. Πλην όμως δεν πιστεύω πως ο κρατικός μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί αυτόματα γιατί αδυνατώ να διανοηθώ πως είμαι το μόνο άτομο που αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος. Λογικά, οι υπεύθυνοι του γυμνασίου θα πρέπει να έχουν εκφράσει ανάλογους φόβους κιόλας δίχως αποτέλεσμα. Πιστεύω πως για να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι θα πρέπει να πάρουν οδηγίες η από τον Κύριο, ή από το δεξί Του χέρι, δηλαδή την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

Όσο αφορά το από που θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί πόροι για την προστασία των μαθητών, στην ίδια περιοχή, βρίσκεται το Θεμιστόκλειο Στάδιο που “είχε” πολλούς μαθητές για θαμώνες. Αν και ο περίγυρος του χρειαζόταν συντήρηση, πριν από μήνες, το Στάδιο σφραγίστηκε για εκτενείς επισκευές που συμπεριλάμβαναν το ξήλωμα του ταρτάν του. Κατά την ταπεινή γνώμη μου, η ανάπλαση του σταδίου δεν ήταν τόσο αναγκαία όσο η αναμόρφωση στην γωνία Σαλαμίνας και Σπάρτης. Εξάλλου, έχω την εντύπωση πως μήνες αργότερα, ή το Θεμιστόκλειο δεν λειτουργεί πλήρως, ή προσελκύει λιγότερους αθλούμενους πια. Σε μια εποχή που τα παιδιά προπονούνται από τον καναπέ τους παίζοντας παιχνίδια στο διαδίκτυο, συνοικιακά στάδια δεν πρέπει να κλείνουν για μήνες.

Στέλνω αντίτυπα του γράμματος μου σε κόμματα που εκλέγουν βουλευτές στην περιοχή στις οποίες (ή στους οποίους) συνιστώ να τολμήσουν μια βόλτα στο γυμνάσιο για να αντιμετωπίσουν αυτοπροσώπως τους κινδύνους που περιγράφω.

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου, με εξαίρεση τον κ. Τραγάκη της Νέας Δημοκρατίας, εξαίρεση που τον τιμά, καμία/κανείς άλλος από τους βουλευτές της Β' Πειραιά δεν φαίνεται να έχει γραφείο στην Β' Πειραιά. Και ναι, γνωρίζω πως η Β' Πειραιά ήταν μια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες σας.

Ελπίζω να παρακινήσω και εσάς προσωπικά να περάσετε από το 4ο γυμνάσιο. Θα συνιστούσα επίσης να γίνει μια προσπάθεια να καταγραφούν στην διάρκεια της θερινής περιόδου (ίσως μέσω της πολεοδομίας;) και να επιστευαστούν παρόμοιοι κίνδυνοι που πιθανόν να ελλοχεύουν και σε άλλα σχολεία της πρωτεύουσας.

Παρακαλώ θερμά τους αρμόδιους φορείς να λάβουν προληπτικά μέτρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Προκαταβολικά ευχαριστώ για τον χρόνο, το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση σας.

__________________
Δημήτριος Φατούρος

Αντίτυπα:

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός
Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής
Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, Βουλευτής
Ειρήνη Κασιμάτη, Βουλευτής
Διαμάντω Μανωλάκου, Βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής
Δημήτριος Μαρκόπουλος, Βουλευτής
Ιωάννης Ραγκούσης, Βουλευτής
Ιωάννης Τραγάκης, Βουλευτής
Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,597,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13814,Ηealth - Μedicine,1469,Μαγειρική-συνταγές,994,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Επιστολή αγωνίας πολίτη στον Πρωθυπουργό
Επιστολή αγωνίας πολίτη στον Πρωθυπουργό
https://1.bp.blogspot.com/-5VsKVXHoDtM/XUTlaeK339I/AAAAAAAAja4/tSrTgxm392oc1BEi0Eg4uD57Ihtz6igmgCLcBGAs/s640/2019-08-02_21-37-30.png
https://1.bp.blogspot.com/-5VsKVXHoDtM/XUTlaeK339I/AAAAAAAAja4/tSrTgxm392oc1BEi0Eg4uD57Ihtz6igmgCLcBGAs/s72-c/2019-08-02_21-37-30.png
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/08/blog-post_97.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/08/blog-post_97.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy