Γιάννης Λέντζας: Ο απόλυτος κυρίαρχος! [Φωτογραφίες-δηλώσεις δημάρχου]

SHARE:


*Γιάννης Λέντζας: "Να μη μείνουμε ούτε στη λαγνεία του χθες ούτε στην αναζήτηση μαγισσών κι ευθυνών"!

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης -το πρώτο τακτικό που έγινε με τη νέα σύνθεση- [διαβάστε εδώ...] είχε έναν μόνο νικητή. Τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, ο οποίος αναδείχθηκε απόλυτα κυρίαρχος. Κι αυτό φαίνεται από την εκλογή των προσώπων στα νομικά πρόσωπα όπου -όπως πολλάκις είχε δεσμευτεί- θα αξιοποιούσε πρόσωπα μόνο της δικής του παράταξης.

Η χθεσινή συνεδρίαση ανέδειξε πολλά ζητήματα, για όποιον μπόρεσε να την παρακολουθήσει ολόκληρη.

Καταρχήν, η παράταξη του δημάρχου εμφανίζεται ιδιαίτερα συμπαγής ομάδα τη στιγμή που σε άλλες παρατάξεις εμφανίζονται προβλήματα για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει αν, πότε και πως θα επιλυθούν. Προβλήματα που... έχουν δημιουργηθεί στον απόηχο της συντριπτικής νίκης της παράταξης "Νέα Πορεία" στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές -μια νίκη που έφτασε στο 60%.

Κατά δεύτερον, ο δήμαρχος αποδεικνύει συνεχώς την ευφυΐα που τον διακρίνει και αντιμετωπίζει όλους ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχουν. Χθες, υπήρξε κι επιθετικός αλλά και συγκαταβατικός, τονίζοντας κάτι που επανειλημμένα έχει πει: Ότι πέρα από τις όποιες διαφορές και οι 27 σύμβουλοι πρέπει να είναι ενωμένοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου.
Είναι κάτι που επανέλαβε, για ακόμη μια φορά, στις δηλώσεις του στο newsgf.net μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Στην χθεσινή 5λεπτη διακοπή βρήκαν την
ευκαιρία να τα πουν οι Γ. Λέντζας, Ν.
Μοράντ, Δ. Μάλλιαρης, Σ Παπασωτηρίου
Την διάθεση συνεργασίας έχει δείξει ο Ναμπίλ Μοράντ, αλλά χθες και ο Διονύσης Μάλιαρης όταν είπε ότι θα σταθεί δίπλα στον δήμαρχο για το ΚΟΤΥΧΙ. Ο ίδιος έχει αποκτήσει εμπειρία από τη συμμετοχή του εκεί και καθόλου τυχαίο ότι ο Γιάννης Λέντζας χθες αποδέχθηκε αυτή την διάθεση του κου Μάλιαρη κάνοντας σχετική αναφορά.

Κατά τρίτον, προφανώς είναι καλή συγκυρία ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ. Πέρα του ότι ο ίδιος είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, διαθέτει την εμπειρία που θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο προκειμένου ο δήμος να ξεπεράσει σκοπελους.

Κατά τέταρτον, υπάρχουν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως στην αντιπολίτευση, οι οποίοι έχουν την εμπειρία -εφόσον το θέλουν- να βοηθήσουν ώστε ο δήμος να πάρει μια μεγαλύτερη αναπτυξιακή πορεία. Αρκεί ανάμεσα να μην εισχωρήσουν προσωπικές φιλοδοξίες οι οποίες μόνο ζημιά θα κάνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν είναι θεμιτές. Απλά, να μην αποτελούν εμπόδιο σε κάθε καλή προσπάθεια που γίνεται.

Το ότι ο Γιάννης Λέντζας πιστεύει στις συνεργασίες το αποδεικνύει και στις σχέσεις που έχει δημιουργήσει τόσο με τον δήμαρχο Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνο, όσο και με μέλη της δημοτικής αρχής του συγκεκριμένου δήμου. Γνωρίζει -και από την εμπειρία του σε άλλες θέσεις- ότι τα ζητήματα δεν επιλύονται βάση της "αρχής του ενός ανδρός" αλλά απαιτούν συνεργασίες. Αυτό άλλωστε δεν αποδείχθηκε και στο θέμα του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, όταν όλοι μαζί πήγαν στην Αθήνα να διεκδικήσουν;

Ο δήμαρχος στη πρώτη συνεδρίαση έδειξε τα καλά δείγματα γραφής του και υποθέτουμε ότι θα συνεχίσει να το κάνει. Από κει και πέρα το ίδιο πρέπει να δείξουν στη συνέχεια και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, διότι μόνο έτσι θα καταφέρουν να κάνουν τον δήμο τους όπως οι ίδιοι οραματίζονται και υποσχέθηκαν την προεκλογική περίοδο. Αν εκείνα δεν ήταν απλά λόγια για να αποσπαστεί η ψήφος των δημοτών θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστξημα ανάλογα με τη στάση που θα κρατήσουν. Κι επειδή οι πολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά τι συμβαίνει, θα επιβραβεύσουν κάθε καλή προσπάθεια απ' όπου κι αν προέρχεται και θα αμαυρώσουν αυτούς που στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν... άλλες σκέψεις...!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

"Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν μια ζωντανή συνεδρίαση. Περισσότερο αναλωθήκαμε στην εκλογή και τη στελέχωση του δήμου -να στελεχώσουμε τα νομικά πρόσωπα του δήμου.

Ήταν μια συγκέντρωση που είχε κι ένταση. Βέβαια, η ένταση είναι καλή διότι μέσω αυτής δημιουργούνται και καταστάσεις που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι.

Από κει και πέρα συνεχίζουμε, θέλουμε όπως είπα και στο δημοτικό συμβούλιο και τους 27 συμβούλους να είμαστε ενωμένοι σε μια γροθιά για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια και τα προβλήματα που έχει ο δήμος και σίγουρα αυτά τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

Πρέπει, επομένως, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές υπάρχουν και να μη μείνουμε ούτε στη λαγνεία του χθες ούτε στην αναζήτηση μαγισσών κι ευθυνών".

-Δεσμευτήκατε για δύο δημοτικά συμβούλια: Ένα για τα έργα κι ένα για τα οικονομικά του δήμου. 

"Και τα δύο είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Έχω απαντήσεις -είδατε ότι μίλησα γι' αυτά- αλλά αυτή τη στιγμή, 20 μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής δεν μπορούμε ακόμα να εκτιμήσουμε τα οικονομικά δεδομένα τα οποία υπάρχουν και τα μικρο-οικονομικά. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες για τις οποίες θα έχουμε μια συγκεντρωτική εικόνα περίπου στις 30 Νοεμβρίου. Δεν γνωρίζουμε ακόμα το εύρος των νομικών υποθέσεων, των νομικών διεκδικήσεων. Δεν ξέρουμε ακόμα πόσες συμβάσεις υπάρχουν, ποιες έχουν λήξει και ποιες όχι.

Το μεγαλύτερο μέρος του πρυπολογισμού, όπως επίσης ανέφερα, έχει εκτελεστεί -συνηθισμένη πρακτική. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να συμμαζέψουμε λίγο τα οικονομικά μας για να μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και με τον καινούργιο προϋπολογισμό να πάμε ακόμα καλύτερα στο επόμενο έτος. Θα γίνει μια ειδική συνεδρίαση. Δεν φοβήθηκα ποτέ τη λογοδοσία. Θα τα πούμε όλα εκεί και να είμαστε προετοιμασμένοι για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις. Σας είπα νωρίτερα πως δεν είναι θέμα αναζήτησης ευθυνών αλλά ενημέρωσης ώστε να ξέρει ο κόσμος τι παραλάβαμε.

Ένα άλλο που για μένα είναι σημαντικό αφορά την πορεία εκτέλεσης των έργων. Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση με τον κο Μίγκο για κάποια έργα. Όπως έχω δηλώσει, για μένα θεωρείται έργο κάτι που έχει γίνει. Το αν έχω πάρει τη χρηματοδότηση αλλά δεν έχουμε ετοιμάσει τα χαρτιά παίρνοντάς την με ένα απλό τεχνικό δελτίο δεν μου λέει κάτι".COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,595,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2955,Nature-Travel,638,Sience - Technology,609,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1650,Γιώργος Φάκος,340,Ειδήσεις,13781,Ηealth - Μedicine,1458,Μαγειρική-συνταγές,988,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Γιάννης Λέντζας: Ο απόλυτος κυρίαρχος! [Φωτογραφίες-δηλώσεις δημάρχου]
Γιάννης Λέντζας: Ο απόλυτος κυρίαρχος! [Φωτογραφίες-δηλώσεις δημάρχου]
https://4.bp.blogspot.com/-OYgE3jwYC1A/XYoWAytTkiI/AAAAAAADuaM/cLTaKYCLbAMma9O299h3pWv5hbonvKOGwCLcBGAsYHQ/s640/P1190792.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-OYgE3jwYC1A/XYoWAytTkiI/AAAAAAADuaM/cLTaKYCLbAMma9O299h3pWv5hbonvKOGwCLcBGAsYHQ/s72-c/P1190792.JPG
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_158.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_158.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy