Το "κατόπιν ενεργειών μου" παραμένει στην Ηλεία!

SHARE:


"Πόλεμος" ξέσπασε για το... ποιος τα κατάφερε ώστε να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η Ανδραβίδα, μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Τον... χορό των αντιδράσεων το έσυρε πρώτη η βουλευτής της ΝΔ Θεοδώρα Αυγερινοπούλου κι εν συνεχεία ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος, ο οποίος εξέφρασε την άποψή του σε όλα τα site και όπου αλλού η ανακοίνωση του δήμου δημοσιεύτηκε. Ακολούθησαν βέβαια και κάποιοι άλλοι, οι μονίμως αρνητές!

Το ότι η Ανδραβίδα κηρύχθηκε σεισμόπληκτη -χτυπημένη από τους σεισμούς του Μαΐου- προφανώς για κανέναν δεν ήταν το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι τι ο καθένας θα αρπάξει από την εκμετάλλευση για ιδίο όφελος από μια τραγική κατάσταση με δυσάρεστες συνέπειες για τους κατοίκους.

Γιατί το ζητούμενο σε αυτό τον τόπο που λέγεται "Ηλεία", δεν είναι να γίνει κάτι, αλλά αν γίνει να έχει την δυνατότητα ο καθείς να το εκμεταλλευτεί. Το "κατόπιν ενεργειών μου", είναι μια ρήση η οποία για πολλά χρόνια ταλαιπώρησε νομό και πολίτες και δυστυχώς συνεχίζει να εφαρμόζεται από νέους [;;;] πολιτικούς από τους οποίους όλοι θα περιμέναμε μια διαφορετική συμπεριφορά.

Αλλά τι να περιμένεις από τους πολιτικούς όταν το ζητούμενο γι' αυτούς είναι να... βγάζουν φωτογραφίες τις οποίες μοστράρουν στα social media... αλλά και τι να περιμένεις όταν ακόμη και οι ιδιωτικές/οικογενειακές τους στιγμές γίνονται βορά στα αδηφάγα μάτια των αναγνωστών μόνο και μόνο για να προσελκύουν ψήφους, παρουσιάζοντας μια πλασματική εικόνα;

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που χειροκροτούν. Οι περισσότεροι, ίσως όχι γιατί είναι υποστηρικτές τους, αλλά γιατί θέλουν να κτυπήσουν τον αντίπαλο. Είτε αυτός είναι βουλευτής, είτε είναι δήμαρχος είτε κατέχει οποιαδήποτε άλλη θέση.

Σε ότι αφορά τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπως και όλοι οι δήμοι- έχει μια δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Γιάννη Λέντζα. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι ο Λέντζας θα είναι δήμαρχος, τουλάχιστον, για τέσσερα χρόνια. Ως δήμαρχος, λοιπόν, ο οποίος ανεβοκατέβηκε στην Αθήνα 4-5 φορές για να βρεθεί μια λύση στο θέμα της σεισμόπληκτης Ανδραβίδας και ιδιαίτερα του δημοτικού σχολείου, και τις αλλεπάλληλες επαφές που έκανε με γονείς, δικαιούται να πιστωθεί αυτή την επιτυχία. Όχι βέβαια για να του πούμε "ευχαριστώ" -άλλωστε υποχρέωσή του ήταν να το κάνει- αλλά γιατί πρέπει να αποδίδεται η πραγματικότητα όπως είναι.

Δεν αμφισβητεί κανένας ότι και οι άλλοι, που σήμερα θέλουν να καρπωθούν για ιδίο όφελος το ζήτημα της Ανδραβίδας, δεν έτρεξαν. Φυσικά κι έτρεξαν. Ανέβηκαν μια φορά στην Αθήνα, συναντήθηκαν με αρμόδιο παράγοντα, είπαν ότι είπαν και μετά τράβηξαν φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσαν με... πανηγυρικούς υπότιτλους.

Αν κάποιος στάθηκε δίπλα στον Λέντζα την περίοδο των σεισμών και ιδιαίτερα στα προβλήματα που προέκυψαν με το δημοτικό σχολείο ήταν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρώην δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος έδωσε τις συμβουλές του, λόγω εμπειρίας, για το πως πρέπει να κινηθεί η δημοτική αρχή. Κι όμως, ο Ναμπίλ Μοράντ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, δεν κατηγόρησε κανέναν, ούτε προσπάθησε να οικειοποιηθεί το θέμα.

Από κει και πέρα, ας γνωρίζουν όλοι ότι κάθε δήμος έχει τη δημοτική του αρχή. Γύρω από αυτή θα περιστρέφονται σαν δορυφόροι. Γιατί σε κάθε δήμο η δημοτική αρχή είναι η μόνη που ξέρει τα προβλήματα σε βάθος. Αν όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να βοηθήσουν, ας συστρατευθούν μαζί με τις δημοτικές αρχές και να διεκδικήσουν ότι αποφασίσουν. Ειδάλλως αφήστε τις δημοτικές αρχές μόνες τους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Με τα όποια λάθη τους. Διότι αυτοί βρίσκονται κοντά στον πολίτη, αυτοί βιώνουν τα ίδια προβλήματα με τον πολίτη, ζουν στις ίδιες περιοχές με τον πολίτη. Μεμονωμένες κινήσεις ποτέ δεν ωφέλησαν ούτε πρόκειται να ωφελήσουν.

Και μη μιλήσει κανένας για... καλοπροαίρετη κριτική, διότι φαίνεται ποιος κάνει και ποιος όχι. Και ο πολίτης, όσο και αν δεν το πιστεύετε μερικοί, ξέρει να κρίνει. Κι έκρινε πρόσφατα ποιους θέλει εκπροσώπους του. Αν αυτοί δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θα αντικατασταθούν από άλλους σε τέσσερα χρόνια. Απλό είναι. Αυτή είναι η δημοκρατία και όσα προβλήματα και αν έχει παραμένει το καλύτερο πολίτευμα.

Να πούμε και μερικά ακόμη:

Να μη μιλούν οι βουλευτές νυν και πρώην διότι για το νομό δεν έχουν κάνει τίποτα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει να είναι πιστοί στην κομματική τους γραμμή, να μη δυσαρεστούν τον όποιο αρχηγό τους ελπίζοντας αυτός να φιλοτιμηθεί και να τους δώσει μια θεσούλα.

Άλλωστε, τι έχουν κάνει όλοι τους για τον δρόμο καρμανιόλα Πατρών-Πύργου;
Τι έκαναν για τη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας, πλήρως εγκαταλελειμμένη επί μια 15ετία, μέχρι που ήρθε ιδιώτης να κάνει αυτά που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν;
Ποια ήταν η συμβολή τους στον πολύχρονο αγώνα για τα απορρίμματα;
Ποια είναι γενικότερα η συμβολή τους στην υποτιθέμενη "Ανάπτυξη της Ηλίας", μια έκφραση που έχει καταντήσει για γέλια;

Θα... θα... θα... είναι αυτά που υπόσχονται σε κάθε προεκλογική περίοδο για να ξεχαστούν αμέσως μετά. Και όπως είπε κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, "στη πολιτική λες πράγματα που δε κάνεις και κάνεις πράγματα που δε λες"!

Κι ενώ δεν έχουμε δρόμο και όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματα, ενώ η καρμανιόλα Πατρών-Πύργου παραμένει σκοτεινή τις νύχτες στα περισσότερα σημεία της, οι φωτεινοί σηματοδότες πολλές φορές βρίσκονται εκτός λειτουργίας [όπως χθες τη νύχτα στο κομμάτι Αμαλιάδας-Πύργου], βρέθηκε βουλευτής να μιλήσει για... σιδηρόδρομο.
Ώρα τώρα να μας επαναφέρουν και τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας ως πολιτικού, το οποίο στο παρελθόν όλοι οι βουλευτές είχαν... εγκαινιάσει!!!!
Αλλά δεν είναι το ενδιαφέρον για το σιδηρόδρομο ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα προβάλλουν μέσα από απανωτά δελτία Τύπου που στέλνουν παντού, όσο το γεγονός να φανούν στους πολίτες πως κάτι λένε.
Αν αυτή είναι η πολιτική, ας το κρίνει ο κόσμος.

Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ο Ινδός στοχαστής Κρισναμούρτι, όταν σε ομιλία του το 1981 είπε, «κανένας πολιτικός και καμιά μορφή πολιτικής, είτε είναι της Αριστεράς είτε της Δεξιάς ή ακόμη και του Κέντρου, δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα προβλήματά μας. Οι πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται να λύσουν τα προβλήματα αλλά μόνο το πώς θα διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Θα ρωτήσει κάποιος, "μα, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις"; Φυσικά και υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν είμαι όμως εγώ αυτός που θα αναφέρω ποιος αποτελεί εξαίρεση. Κάθε πολίτης μπορεί να το διαπιστώσει παρακολουθώντας το πως κινείται και τι λέει κάθε πολιτικός!

Κάποτε ο  Ουίνστον Τσόρτσιλ, είχε πει ότι, «ο πολιτικός πρέπει να μπορεί να πει τι πρέπει να γίνει και μετά πρέπει να μπορεί να εξηγεί γιατί δεν έγινε». 
Και οι δικοί μας πολιτικοί πρέπει να απολογηθούν στο λαό για πάρα πολλά που είχαν υποσχεθεί και ποτέ δεν έγιναν!!!!

COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,597,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13814,Ηealth - Μedicine,1469,Μαγειρική-συνταγές,994,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Το "κατόπιν ενεργειών μου" παραμένει στην Ηλεία!
Το "κατόπιν ενεργειών μου" παραμένει στην Ηλεία!
https://1.bp.blogspot.com/-GFOwC9CJDV4/XY8j5SIvDUI/AAAAAAADutY/rSenOcjaoSoQZcmxK1T85W9Z11MUEDkbACLcBGAsYHQ/s640/people-2575608_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-GFOwC9CJDV4/XY8j5SIvDUI/AAAAAAADutY/rSenOcjaoSoQZcmxK1T85W9Z11MUEDkbACLcBGAsYHQ/s72-c/people-2575608_960_720.jpg
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_343.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_343.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy