Να πούμε μερικές αλήθειες;

SHARE:

Σ' ένα από τα βιβλία μου, έχω γράψει ότι, η δική μου αλήθεια δε μπορεί να είναι δική σας, όπως και η δική σας αλήθεια δεν μπορεί να γίνει δική μου.
Όμως αξίζει ν' αποτελεί αντικείμενο σκέψης κι αναλόγως είτε να γίνει αποδεκτή είτε να απορριφθεί. 

Ο Ινδός στοχαστής, Τζιντού Κρισναμούρτι, είχε πει ότι, «μη δέχεστε σαν δεδομένα αυτά που λέει ο ομιλητής. Αν το κάνετε αυτό δεν θα έχει καμία έννοια. Αν δεν αρχίσετε να αμφιβάλλετε, να αμφισβητείτε, να είστε σκεπτικιστής και να ερευνάτε, αν είστε προσκολλημένοι στην προσωπική, δική σας πίστη, πεποίθηση, πείρα ή συσσωρευμένη γνώση, τότε όλο αυτό το υποβιβάζεται σε ένα είδος ασημαντότητας με πολύ λίγη αξία».

Ο καθένας μας, λοιπόν, αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ανάλογα με τον δρόμο που ακολουθεί προς την αυτογνωσία και την πνευματική εξέλιξη. Υπό την έννοια αυτή, δεν υπάρχει ούτε σωστό ούτε λάθος, όλα εξαρτώνται από το πώς ο καθένας μας τα βλέπει, από ποια οπτική γωνία τα παρατηρεί.

Πάντα με ενδιέφερε η σκεπτική σκέψη των ανθρώπων και όχι η αδιάφορη δογματική στάση που σημαίνει ότι κάποιος βλέπει μόνο τις δικές του ιδέες και απόψεις ως αληθινές και κατηγορεί αυτούς που τις σχολιάζουν ή τις αναιρούν εύκολα. Ο δογματικός άνθρωπος δεν συμμερίζεται τις ιδέες και τις απόψεις των άλλων ανθρώπων, θεωρεί μόνο τις δικές του ως τις καλύτερες και μόνο αληθινές. 

Επομένως, όσα γράψω παρακάτω είναι προϊόν δικής μου σκέψης και φυσικά προέρχονται κατόπιν γεγονότων που ζω ή έζησα, είτε γιατί έτυχε να είμαι μπροστά όταν συνέβησαν, είτε λόγω καθαρής τύχης είτε μιας κάποιας διορατικότητας η οποία προέρχεται από κάποιο -κατά τους άλλους- ασήμαντο γεγονός.
Νομίζω πως όλοι οι άνθρωποι διαθέτουν ένας είδος ευφυίας και εξαρτάται πως την καλλιεργεί ο καθένας.

Καλώς ή κακώς, βρίσκομαι σε ένα επάγγελμα όπου κάποια πράγματα μου είναι περισσότερο "ορατά" σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Κι αυτά δε προέρχονται από κάποια εμμονή για κάποιους ανθρώπους, απλά από μια ανάλυση δεδομένων και γεγονότων. Και αυτή η έλλειψη εμμονής αποδεικνύεται στη σχέση μου με πρώην δήμαρχο, με τον οποίο, ενώ βρισκόμασταν σε μια πολύ μεγάλη κόντρα, σήμερα έχω τη τιμή να λέω ότι είναι φίλος μου και να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου. Διότι και ο ίδιος ποτέ δεν είχε εμμονές και ποτέ η όποια μεταξύ μας κόντρα, δεν επιτρέψαμε να μπει σε προσωπικό επίπεδο.

Προσοχή με τα λεφτά των δημοτών... 

Η παραπάνω εισαγωγή ήταν απαραίτητη για να μπορώ να αναφέρω τα παρακάτω τα οποία καλό θα είναι να αποτελέσουν αντικείμενα προσοχής από αυτούς που σήμερα ανέλαβαν τις τύχες των δημοτών/πολιτών στα χέρια τους.

Να θυμούνται πως αυτή την τύχη τους την έδωσαν οι ίδιοι οι δημότες/πολίτες και οι ίδιοι την αφαιρούν. Κανείς πολιτικός, οποιαδήποτε βαθμίδας, μη θεωρεί τον εαυτό του δεδομένο σε μία θέση.

Η ιστορία, από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει δείξει και αποδείξει ότι από το ζενίθ στο ναδίρ είναι... ένα τσιγάρο δρόμος.

Διότι τα τέσσερα χρόνια περνάνε τόσο γρήγορα όσο διαρκεί.. ένα τσιγάρο!
Και αν σε αυτά τα χρόνια δεν αποδείξεις ότι αξίζεις της εμπιστοσύνης των δημοτών/πολιτών βρίσκεσαι στα τάρταρα ξαφνικά για να αναρωτιέσαι για τα επόμενα χρόνια που ήσουν και που κατάντησες!

Κανείς πολιτικός δεν είναι δεδομένος και δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του δεδομένο σε μια θέση που του εμπιστεύτηκαν οι δημότες/πολίτες...

Οι πολίτες εμπιστεύονται μια δημοτική αρχή θεωρώντας ότι θα κάνει καλύτερα πράγματα από τους προηγούμενους. Και ιδιαίτερα, ελέω οικονομικής κρίσης, όταν μια δημοτική αρχή ζητάει τα χρήματά τους απαιτούν αυτά τα χρήματα να τα διαχειρίζονται με απόλυτο σεβασμό και διαφάνεια. Για παράδειγμα, δε μπορείς να χρησιμοποιεί κάποιος τα χρήματα των δημοτών για την -όποια- προσωπική του προβολή... δε μπορεί να επικαλείται ότι έκανε πράγματα για τους πολίτες όταν αποδεικνύεται ότι αφειδώς τα χρήματα των πολιτών μοιράστηκαν για... προβολές εκδηλώσεων που ως ... αντικείμενο προβολής όμως είχαν ένα πρόσωπο!

Δεν μπορεί οι πολίτες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται πρόσωπα τα οποία είχαν ως φιλοδοξία τους την προβολή την προσώπου τους -όταν τα πρόσωπα αυτά όλα τα προηγούμενα χρόνια βρίσκονταν σε μια "ανυπαρξία' και η μόνη τους φιλοδοξία ήταν να εκλεγούν σε κάποια θέση για να... αυτοπροβάλλονται!!!

Και μπορεί η όποια αυτοπροβολή να είναι μια φιλοδοξία για κάποιους, όταν όμως στηρίζεται σε χρήματα των δημοτών/πολιτών, πως μπορεί να λέγεται;
Και πως μπορεί να ονομαστεί η θρασύτητα κάποιων να κάνουν δημόσιες δηλώσεις, τονίζοντας πως όλα έγιναν καλά επί των ημερών τους, άσχετα αν οι πολίτες τους "έφτυσαν", με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στην προηγούμενη ανυπαρξία τους;;;

Αλλά και πως μπορεί να μιλούν οι αντίπαλοί τους όταν οι ίδιοι είχαν ετοιμάσει βρώμικο παιχνίδι να εξαπολύσουν παραμονές των εκλογών; Πως και αυτοί μπορούν σήμερα να μιλούν και να κοιτάζουν τους δημότες/πολίτες στα μάτια, νομίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς δεν γνωρίζουν;

Μπροστά στην απόκτηση της εξουσίας, όλα ισοπεδώνονται. Προσωπικότητες, αξίες, φιλίες.. τα πάντα!
Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια πολύ γνωστός πολιτικός να μου λέει το εξής: "Εμείς οι πολιτικοί έχουμε ένα είδος ψυχασθένειας. Ξέρεις τι είναι να σου βρίζουν την οικογένεια και να χαμογελάς;"
Μια αποδοχή που δυστυχώς ανταποκρίνεται σε μια άθλια πραγματικότητα!

Κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα των προηγούμενων, διασπείροντας εντέχνως την άποψη ότι ο προηγούμενος δεν ήταν καλός, δεν έκανε έργα, άφησε χρέη... κι ένα σωρό άλλα. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι το παίζουν οι γύρω-γύρω οι οποίοι διασπείρουν τα παραπάνω σε δικό τους φιλικό κύκλο. Στα σεμινάρια marketing, λένε ότι για κάθε άνθρωπο αντιστοιχούν ακόμα 30. Δηλαδή, όταν λες κάτι σε κάποιον αυτό θα το μάθουν περίπου 30!
Θυμάμαι έναν πρώην υπουργό που μου έλεγε πως αν θέλουμε να κάνουμε κάτι που δεν ξέραμε τι επιπτώσεις θα είχε στο κόσμο, φροντίζαμε να το μάθει η... καθαρίστρια. Αυτή το διέδιδε κι έτσι περίπου αντιλαμβανόμασταν τις επιπτώσεις αυτού που θέλαμε να κάνουμε!

Δυστυχώς, το ίδιο κάνουν και κάποιοι σημερινοί πολιτικοί ταγοί. Που βάζουν κάποιους να διαδίδουν ότι βρήκαμε αποθεματικό 800.000 ευρώ, όταν το αποθεματικό είναι πάνω από 1.500.000 και με πολλά έργα είτε πραγματοποιημένα είτε σε εξέλιξη.

Η προσπάθεια αποθυμοποίησης του προηγούμενου... η προσπάθεια να δείξεις ότι εσύ είσαι ότι ιδανικότερο... θα σε οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή. Είναι δεδομένο. Διότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Και δε τον ξεγελάς με ωραία λόγια ή στήνοντας δημοσιογραφικά παιχνίδια, ευελπιστώντας στην... αποχαύνωση των πολιτών. Διότι οι πολίτες πάντα είχαν σκέψη και κρίση και ξέρουν να αποδίδουν τα του "Καίσαρος τα Καίσαρι" και τα του "Θεού τω Θεώ", όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου...

Ούτε ανέχονται κάποια σούργελα που εμφανίστηκαν τελευταία να "πουλάνε" μελέτες και να σου τάζουν διάφορα χαϊδεύοντας την όποια ματαιοδοξία σου κι επειδή εσύ θες να τα έχεις καλά με όλους. Αυτό δε γίνεται. Είτε θα σπάσεις αυγά να κάνεις ομελέτα είτε όχι.

Η ζωή είναι επιλογές. Και τις επιλογές κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι έτοιμος να τις πληρώσει!!!

Αυτά για τώρα... με ένα υπέροχο τραγούδι...


COMMENTS

Name

Admin Says,712,Break News,9719,History,597,Humor-Σάτυρα-Κεντρίσματα,1069,Interesting,2958,Nature-Travel,640,Sience - Technology,610,Video,27,Αστυνομιία-Έγκλημα,1658,Γιώργος Φάκος,342,Ειδήσεις,13814,Ηealth - Μedicine,1469,Μαγειρική-συνταγές,994,Νίκος Ράμμος,242,Ομογένεια,904,
ltr
item
TGBNEWS: Να πούμε μερικές αλήθειες;
Να πούμε μερικές αλήθειες;
https://1.bp.blogspot.com/-DQ9RLMkN8Sg/XYKOmKEdmtI/AAAAAAADt9Q/5ZMVGvSZGEIbGIseXyPUYBjdA11ZuX_XQCLcBGAsYHQ/s640/deceive-1299043_960_720.png
https://1.bp.blogspot.com/-DQ9RLMkN8Sg/XYKOmKEdmtI/AAAAAAADt9Q/5ZMVGvSZGEIbGIseXyPUYBjdA11ZuX_XQCLcBGAsYHQ/s72-c/deceive-1299043_960_720.png
TGBNEWS
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_580.html
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/
https://www.tgbnews.com/2019/09/blog-post_580.html
true
2038196663235419812
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy